logo-vodu
اخبارمذهبی-خارجی
                  
۱۳۹۶/۱۰/۱۹
                
6 سال قبل

اندیشمندان مسلمان و مسیحی مالزی: فلسطین مساله همه پیروان ادیان الهی است

بیت المقدس-اسرائیل فلسطین رژیم صهیونیستی-مالزی

اندیشمندان مسلمان و مسیحی شرکت کننده در میزگرد’ درک منازعه بیت المقدس’ در مرکز مطالعات اسلامی مالزی ضمن بررسی ریشه سلطه گری رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی ، فلسطین را مساله تمام پیروان ادیان الهی دانستند.

این میزگرد روز سه شنبه با حضور ‘چاندرا مظفر’ استاد علوم سیاسی دانشگاهای مالزی و رئیس جنبش بین المللی برای عدالت جهانی (جاست)، ‘عزمی حسن’ استاد رشته ژئواستراتژی در دانشگاههای مالزی، ‘احمد الفرا’ سفیرسابق فلسطین درمالزی ، ‘حافظی محمد نور’ استاد دانشگاه پوترا مالزی و فعال حقوق فلسطینی ها ، ‘جیسون لئون ‘ رئیس انجمن نسل دوم مسیحی های مالزی و ‘محمد اعظم محمد عادل ‘معاون مرکز مطالعات اسلامی مالزی برگزار شد.
**سفیر سابق فلسطین
«احمد الفرا» سفیر سابق فلسطین در مالزی به عنوان نخستین سخنران این میزگرد سخنان خود را با آیاتی از قرآن کریم آغاز کرد که در آن به مسجدالاقصی اشاره شده است.
وی با ذکر مستندات تاریخی در مورد تعلق مسجد الاقصی به مسلمانان، طرح‌های صهیونیست‌ها برای بیرون کردن فلسطینیان از این شهر را، ضد انسانی خواند.
وی با تشریح رفتارها و اقدامات فریبکارانه صهیونیست‌ها از آغاز زمان اشغالگری تاکنون گفت :آنها همچنان با کمک ایالات متحده آمریکا به رفتار غیرقانونی و ضد حقوق بشری خود ادامه می‌دهند.
سفیر سابق فلسطین همچنین بدون نام بردن از کشور خاصی، از رفتارهای برخی کشورهای عربی در قبال فلسطین انتقاد کرد و گفت آنها به اندازه کافی از فلسطین حمایت نکرده اند.
«الفرا» همچنین هر گونه ضعف موضع‌گیری از سوی مقامات فلسطینی را موجب دلسردی دیگر کشورهای مسلمان خواند که در نهایت به ضرر فلسطینیان و تمامی مسلمانان جهان خواهد بود.
‘محمد اعظم’ معاون مرکز مطالعات اسلامی مالزی که مجری این جلسه بود ، پس از سخنرانی «الفرا»، با وی به دلیل از دست دادن ۹ تن از اعضای خانواده‌اش در حمله‌ رژیم صهیونیستی به نوار غزه، ابراز همدردی کرد .
**چاندرا مظفر
‘دکترچاندرا مظفر’ به عنوان دومین سخنران این میزگردبا اشاره به نقش لابی صهیونیست‌ها در ایالات متحده آمریکا، دلایل سلطه گری ظالمانه این رژیم اشغالگر را در موضوعات مختلف ازجمله تزریق سرمایه کلان در صنعت هالیودی و سرگرم سازی غرب دانست.
استاد علوم سیاسی مسلمان مالزیایی، از نشانه‌های واضح عدم اعتماد به نفس و احساس ناامنی صهیونیست‌ها با وجود سلطه‌گری ظالمانه سخن گفت.
«چاندرا مظفر» با اشاره به آن‌که صهیونیست‌ها سرزمین فلسطینیان را غصب و اشغال کرده‌اند، این اقدام را «دزدی» خواند و استدلال کرد همانطور که دزدها همواره ناامن و فراری‌اند، صهیونیست‌ّها نیز دربرابر عدالت، احساس ضعف و عدم امنیت می‌کنند.
رئیس «جنبش بین‌المللی برای عدالت جهانی» بر ضرورت به پایان رسیدن سلطه رسانه‌های غربی به عنوان یک حقیقت غیر قابل انکار تاکید کرد و گفت : این امر در صورت تحقق خود به خود باعث پایان یافتن نفوذ صهیونیست‌ها در رسانه‌ها و همچنین محو شدن پروپاگاندای باطلشان در مجامع بین‌المللی می شود.
این اندیشمند مالزیایی در پایان راه حل دو کشور را با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی اشتباه خواند و گفت : طرح این موضوع از سوی صهیونیست‌ها و حامیانشان ،‌ هیچگاه برای برقراری صلح نبوده و تنها برای تداوم اشغالگری بر سرزمین‌های فلسطینیان مطرح شده است.
** عزمی حسن
‘عزمی حسن’ ژئو استراتژیست و استاد دانشگاه تکنولوژی مالزی، سومین سخنران این جلسه بود که حضور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را به عنوان فردی پر از تناقض و خودنمایی فرصتی برای نشان دادن چهره واقعی آمریکا به مردم جهان دانست.
وی رفتارهای نامتعارف و تزلزل های شخصیتی «دونالد ترامپ» را موهبتی برای عزلت بیشتر صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها در عرصه های بین المللی خواند.
**حافظی محمد نور
‘حافظی محمد نور’ استاد دانشگاه پوترا مالزی، که سابقه سفر به نوار غزه را دارد چهارمین سخنران این جلسه بود که در ابتدای سخنانش، از آن دسته از افرادی که تحت تأثیر پروپاگاندای غرب،‌ بیت المقدس را سرزمین متعلق به رژیم صهیونیستی می‌دانند،‌انتقاد کرد.
وی با اشاره به عمق جهل و ساده‌انگاری این استدلال که با وجود مکه و مدینه، مسلمانان نیازی به بیت المقدس ندارند، گفت : دغدغه‌ جدی جامعه مدنی باید آگاهی رسانی به اقشار مختلف باشد.
‘حافظی نور محمد’ در سخنان خود تاکید کرد:جهانیان رفته رفته ابعاد ظلم صهیونیست‌ها را دریافته اند به طوری که اکثریت قاطع کشورهای عضو سازمان ملل، یکبار در سال ۲۰۱۴ با به رسمیت شناختن کشور فلسطین و بار دیگر پس از تصمیم «دونالد ترامپ» مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از «تل آویو» به قدس، حمایت کامل خود را از فلسطینیان نشان دادند.
استاد دانشگاه پوترا مالزی همچنین از نقش مهم جنبش‌های مدنی در غرب همچون جنبش بایکوت رژیم صهیونیستی موسوم «بی.دی.اس» سخن گفت که راهی برای پایان سلطه گری رسانه‌ای صهیونیست‌ها است.
«’حافظی نور محمد’ با انتقاد از عربستان سعودی در همسویی با صهیونیست‌ها بر لزوم ایستادگی در کنار فلسطینیان تأکید کرد.
وی همچنین ناآگاهی برخی از کشورهای مسلمان نسبت به مسئله فلسطین را مایه‌ ناامیدی خواند که نیازی جدی برای مقابله با آن احساس می‌شود.
**جیسون لئونگ
سخنران آخر این میزگرد، “جیسون لئونگ” رئیس انجمن «مسیحیان نسل دوم مالزی»، مسئله منازعه بیت المقدس را از نگاه پیروان مسیحیت موردبررسی قرار داد.
وی ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر مالکیت قوم یهود بر بیت المقدس را باطل و انحرافی خواند و بر لزوم همکاری‌ کلیساهای سراسر جهان برای آگاهی رسانی به مسیحیان دنیا در این زمینه تاکید کرد.
او همچنین اظهار داشت : ظلم صهیونیست‌ها در حق فلسطینیان، تنها متوجه مسلمانان نبوده و جامعه مسیحیان فلسطینی را هم هدف قرار داده است. نکته‌ای که بسیاری از مسیحیان درباره آن آگاهی ندارند و به همین دلیل موضعشان منفعلانه است.
وی تصریح کرد: مساله فلسطین صرفا به مسلمانان مرتبط نمی شود بلکه مسائل آن به همه پیروان ادیان الهی مرتبط است وهمه مردم جهان با مذاهب مختلف باید برای آزادی آن تلاش کنند.


منبع:خبرگزاری ایرنا/

پست های مرتبط